reus.cat
cerca
logotip referent a escola Lligabosc
Envia   |   Imprimeix   |   Twitter   |   Facebook
lligabosc adaptació

Quan un infant comença a l’escola bressol és un canvi important per a tota la família. Per una banda, segurament, serà per al pare o mare i fill/a  la primera separació. Per l’altra, gairebé no coneixeu a les persones que en tindran cura. Per tant, estem parlant d’una adaptació múltiple: família-escola, infant-mestra, pares-mestra, infant-escola.

La primera part de l’adaptació serà amb la família. El primer contacte és al fer la matrícula, la directora de l’escola bressol s’encarrega d’explicar-vos i aclarir-vos  tots els dubtes, que generalment són molts. Sense presses i amb delicadesa, us anirà transmetent confiança.

També tindreu l’entrevista amb la tutora que serà el proper pas. Els primers somriures, la predisposició i el saber fer us aniran tranquil·litzant. I finalment, els dia d’escola oberta, podreu acabar de conèixer tot l’equip educatiu, conèixer tots els espais, tenir prou temps per poder preguntar coses aparentment poc importants per la gent, però importantíssimes per a vosaltres, on menjaran, en quines taules, en quines cadires, on dormiran, en quins llits, esmorzaran?, a quina hora?... Saber aquesta informació us permetrà poder-vos imaginar,  des del vostre lloc de treball, què estarà fent el vostre fill o filla en aquell precís moment, imaginar com un petit teatret, la classe, la mestra, les taules, les cadires, els companys i companyes, i finalment, el o la protagonista: el vostre fill o filla gaudint de tota l’escena. Després d’aquest petit moment, fareu un sospir melancòlic i podreu seguir treballant més tranquils.

Sabem com és d’important la vostra tranquil·litat, sense ella, el vostre fill o filla els costarà més adaptar-se. Penseu que durant aquests primers anys, els infants són absolutament fidels als pares i mares i tot allò que ells noten (no els calen les paraules), i ho viuen en pròpia pell.

La mestra us proposarà un dia per a començar a l’escola. No tots els infants ho faran el mateix dia, sinó esglaonadament, durant tres dies. També us demanarà, que si us és possible, no vingui totes les hores que farà durant el curs. I si teniu intenció que habitualment es quedi a dinar i a fer la migdiada, espereu uns dies a fer l’horari complet. L’adaptació no és llarga, i ho serà menys amb la bona predisposició de tots.